Čas na grilovací párty

Slunce, vítej!

Dlouhé teplé letní večery vyvolávají v lidech potřebu jít ven a užít si příjemné počasí. Je to dokonalý čas na zahradní oslavy. Užívat si chlazené nápoje a chutné jídlo s přáteli je jednoduchý recept na báječné společné večery. Všechno půjde hladce i díky našim Xavax produktům a pár tipům a trikům.

Tipy pro plánování dokonalých letních párty:

  1. Místo - ať už zahrada, terasa anebo park, každé místo je dokonalé, pokud máte kolem sebe ty správné lidi.
  2. Jídlo a nápoje - čím více si rozdělíte úkoly, tím méně toho bude každý chystat.
  3. Hudba - pop, rock nebo alternativní hudba - vyberte hudební podkres, který vám celou sešlost zpříjemní.
  4. Výzdoba a dekorace - světelné šňůry, girlandy a polštářky zútulní a vyladí vybrané místo. Čím více, tím lépe.
  5. Zábava - po všech přípravách se soustřeďte na to, na čem nejvíc záleží: užijte si čas s blízkými. 
  6. Úklid - pro úklid platí to stejné jako pro přípravu občerstvení. Čím více rukou, tím méně práce.

Oblíbená činnost číslo 1: grilování

Steaky, klobásy, zelenina nebo jiná bezmasá varianta – většina lidí miluje přípravu jídla nad žhavými uhlíky a pod širým nebem. Stále oblíbenější jsou i nové trendy, třeba uzení. U nás je snad jen minimum lidí, kteří nemají gril a nezbytné grilovací příslušenství.

Jednoduše… oheň, čas a správná teplota

  

Multifunkční zapalovač, digitální kuchyňská minutka, digitální teploměr a další praktické pomůcky

  

Set nožů

Není to vždy jen o mase

Vegetariáni nejsou jediní, kteří mají salát na každé správné zahradní oslavě. Ať už klasický listový salát, netradiční salát s melounem a sýrem feta nebo různé mixy dodají pohoštění ten pravý šmrnc. Od přípravy až po přenášení - máme pro vás všechny pomůcky, které potřebujete pro správný salát.

 

Univerzální struhadloškrabka na zeleninu a ovoce

Tip: Překvapte své hosty neobvyklými přílohami

Salát z červeného melounu s fetou a broskví

  • 500 g červeného melounu
  • 1 broskev
  • 100 g sýru feta
  • 20 g pistácií
  • 1 limetka
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g rukoly
  • 20 g máty
  • 30 g cukru
  • 75 ml bíleho octa balsamico
  • Sůl dle chuti
  1. Okrájejte slupku melounu okrájejte a naporcujte ho na větší plátky.
  2. Odstraňte pecku z broskve a nakrájejte ji na menší kousky. Rozdrobte fetu.
  3. Nasekejte pistácie a mátu, z limetky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
  4. Smíchejte v misce baby špenát, rukolu a mátu.
  5. Orestujte plátky melounu na kapce olivového oleje.
  6. Dresink: zkaramelizujte cukr, přidejte balsamico, šťávu a kůru z limetky, zamíchejte
    a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se objem nezmenší na polovinu.
  7. Vše naaranžujte na talíř, pokapejte dresinkem a dosolte podle chuti.

 

Plněné grilované papriky

  • 2 masité papriky 
  • 200 g krémového sýru
  • 50 g Pesto Calabrese
  • 2 čajové lžičky rajčatového protlaku
  • Pepř, sůl a česnek dle chuti
  1. Papriky umyjte, rozkrojte na polovinu a odstraňte semínka.
  2. Smíchejte ostatní přísady a naplňte poloviny paprik.
  3. Pomalu zahřejte na grilu a za pár minut si na nich můžete pochutnat.


Samozřejmě saláty nejsou jediné přílohy ke grilovaným pokrmům. Třeba špízy či slané koláče, grilování je přece víc než jen bageta a salát.

  

Obracečka a další praktické pomůcky

Něco sladkého…

Co by to bylo za svět bez zákusků, koláčů, dortů, zmrzliny, zkrátka bez dezertů? Proto si každá zahradní párty zaslouží sladkou tečku na závěr.

Jednoduše… připravte, přeneste, vychutnejte

  

Šikovní pomocníci do kuchyně, pro bezpečné přenášenípro rychlou pauzu

Jak na čerstvost

Zbytky po grilovaní, po oslavě nebo sezónní ovoce, většinou po pár dnech zbylé jídlo vyhodíme. Čato ho nestihneme dojíst dřív, než se zkazí. Nejlepším řešením je zmrazit ho v sáčku nebo nádobě a jídlo zkonzumovat v průběhu několika měsíců.

 

Set nádobek na potraviny, set svorek na sáčky v praktické krabičce

Tip: Jak správně zamrazit potraviny

Ovoce zamrazujte bez pecek, vyhnete sa tak hořké chuti dužiny. Výjimkou jsou třešně, které můžete zamrazit i s peckou.
Zeleninu před zmrazením vždy umyjte, nakrájejte, spařte horkou vodou, zchlaďte v ledové vodě a osušte, abyste zničili mikroorganismy, které by mohli zhoršit kvalitu. Výjimka: rajčata a cibuli můžete zmrazit jen uvařené a zpracované.
Opětovné zamražení je možné, ale pokaždé se zhorší kvalita potraviny.

Základní pravidlo: zmrazte rychle, rozmrazujte pomalu. Tímto způsobem zachováte konzistenci a aroma. Výjimka: zelenina by se měla použít přímo z mrazáku. Čas vaření je potom asi o třetinu kratší než u čerstvé zeleniny.

Svěží letní koktejl

V létě má žízeň každý. A co je na zahradní párty lepší než letní osvěžující koktejl? S našimi pomůckami snadno umícháte ty nejlepší.

 

Koktejlová párty s Xavax

Na závěr úklid

Všichni to známe. Párty byla skvělá, hosté odešli pozdě v noci a vy jste zůstali s kopou nádobí. Naše čističe vám celý proces ulehčí.

  

Tablety do myčky nádobíčisticí prostředek pro myčky, čisticí prostředek pro trouby na pečení a grily

 



Související produkty

Nahoru